WehoPex

Modernia asumista 14 kerroksessa

Pielisjoen komeaan rantamaisemaan, Joensuun keskustan tuntu-maan, nousi vuonna 2007 14-kerroksinenkatseenvangitsija, Tähtitorni. Siitä tuli kaupungin korkein asuintalo. Ainutlaatuinen se on paitsi näyttävältä kooltaan myös sisuksiltaan. Kerrostalon rakenteisiin kätkettiin monenlaista modernia tekniikkaa.

Talo lämpiää WehoFloor-lattialämmitys järjestelmällä. 

Lattialämpö asuinkerrostaloon

Joensuun korkein asuinkerrostalo on saanut myönteistä julkisuutta projektin alusta lähtien.

Asunto-osakeyhtiö Tähtitornin rakenteisiin piilotettiin yhteensä 18 kilometriä 20-millistä WehoFloor-lattialämmitysputkea ja kolmisen kilometriä WehoSani-käyttövesiputkea.

KWH Pipe toimitti myös muut lattialämmitys-järjestelmän komponentit jakotukeista eteenpäin. Kohteen lattialämmityksen suunnittelukin on hankittu KWH Pipen kautta. Lattialämmityksen lisäksi taloon vedettiin myös jäähdytysjärjestelmä, joka helpottaa hellettä kesäaikaan.

Sisustaja suosii lattialämpöä

Kerrostaloissa ei vielä yleisesti käytetä lämmitysjärjestelmänä lattialämpöä, mutta niiden aika on huulilla. Rakennusmääräykset lisäävät jatkossa myös ääneneristyksen vaatimuksia, joten lisävaatimuksia on rakentamiseen joka tapauksessa tulossa. Kerrostalojen äänimaailma pyritään saamaan hallintaan.

Teknisesti lattialämmön asentaminen maksaa enemmän kuin perinteiset järjestelmät, mutta näin lämmitystekniikka saadaan pois silmistä. Tasainen lämpö tuo lisäksi asumismukavuutta. Ihmiset kiinnittävät nykyään erityistä huomiota erilaisten sisustusratkaisujen mahdollisuuteen.

Patterittoman huoneen voi sisustaa seinästä seinään. Se on monelle tärkeää.