Wehopex Wehopex
Takaisin

Patteritta - sitkeän yhteistyön tulos

Suunnittelimme - toteutimme - testasimme ja sehän toimii!

Tätähän se on. Yhteistyö ja kehitystyö nimittäin. Ja tätähän me teimme, yhteistyössä Knaufin kanssa. 

Lähtökohtana tälle kaikelle oli kehittää lattiarakenne lähinnä kerrostalorakentamiseen, joka täyttää vuoden 2018 alusta voimaan tulleet askeläänimääräykset. Miksi sitten päädyimme tähän? No mepä teimme pikkuisen tutkimuksen kerrostaloasujille heidän arvostuksistaan. Kyselyn toteutti Nordic Morning. Kysely osoitti, että

  • Vastaajien nykyisissä asunnoissa eniten harmia aiheuttaa äänieristyksen riittämättömyys (jonkinlaisia haasteita 40%:lla), kuumuus lämpimällä säällä (haasteita 57%:lla) sekä puutteelliset mahdollisuudet säätää lämpötiloja (haasteita 60%:lla). 
  • Asuntoa ostettaessa selvä enemmistö (68%)  kertoo miellyttävän lämpötilan, mahdollisuuden viilennykseen sekä modernien äänieristys- ja akustiikkaratkaisujen vaikuttavan myönteisesti kohteen kiinnostukseen.
  • Lähes joka toinen vastaaja ei tiennyt, että kerrostaloon voi asentaa lattialämmityksen. 

Kukapa meistä ei arvostaisi asumisessa miellyttävää lämpötilaa ja hyvää äänieristystä. Tämän takia laitoimme rukkaset käteen ja aloimme toteuttaa visiotamme. Istuimme tasaisin väliajoin yhdessä suunnittelemassa, mistä lattiarakenne koostuu, miten testataan, kenelle tätä markkinoidaan ja myydään ja miten tämä kaikki tapahtuu. Nämä olivat keskeisiä juttuja, joita lukuisten muiden asioiden kanssa kävimme projektin kuluessa läpi. Moni voisi sanoa, että perusjuttuja. Niinpä, mutta juttuja, jotka uutta konseptia luotaessa on vain kahlattava läpi, jotta homma saadaan käyntiin. 

Konseptin perusta on siis erinomainen lattiaratkaisu, joka täyttää uudet, tiukentuneet askeläänivaatimukset. Ratkaisu tuo etuja niin monelle taholle, että niitä on tässä turha kaikkia ruotia. Mutta jos jotain mainitaan, niin lattialämmitys tuo mukavuutta ja sisustamisen vapautta loppukäyttäjälle ja kipsirakenne etuja urakoitsijalle ja rakentajalle. Fakta on myös se, että asuntokoot ovat viime vuosina pienentyneet ja lattialämmityksen avulla voidaan säästää jopa 1-2 m2 asunnon pinta-alasta kun lämmitys tapahtuu huomaamattomasti rakenteista. 

Yritykset, jotka ovat tässä olleet mukana, Uponor ja Knauf tuovat turvaa kaikkiin prosessin vaiheisiin, aina suunnittelusta loppukäytön ohjeistuksiin. Me emme jätä pulaan ja olemme apunasi rakenusurakassasi.

Uskallatko kokeilla ns. perinteisestä rakentamisesta poikkeavaa ratkaisua? Uskalla ihmeessä, sillä lattialämmitys on tämän päivän ja huomisenkin ratkaisu. Omakotitaloista n. 90 % toteutetaan lattialämmityksellä. Miksiköhän näin? Kerrostaloista ehkä noin kolmasosa toteutetaan lattialämmityksellä. Vinkkinä vaan, että tämä mukavuus on helposti toteutettavissa myös kerrostaloon ja asukkaat kiittää.