WehoPex

Lattialämmitysjärjestelmän ohjaus

WehoFloor-lattialämmitysjärjestelmän lähtökohtana ovat kaikissa tiloissa huonekohtaiset termostaatit toimilaitteineen lukuun ottamatta kosteita tiloja ja ns. mukavuuslämmityspiirejä.

WehoFloor-lattialämmitysjärjestelmän elektroniset säätölaitteet ovat 230 V tai 24 V.

Huonetermostaatti ohjaa jakotukin toimilaitetta

WehoFloor-järjestelmän huonetermostaatit ohjaavat jakotukin toimilaitteita. Huonetermostaatilla valitaan haluttu lämpötila huoneeseen. Kun lämpötila laskee alle termostaatille asetetun arvon, se antaa sähköimpulssin toimilaitteelle.

Toimilaite avaa jakotukin venttiilin ja putkipiiri täyttyy lämpimällä vedellä. Kun lämpötila on noussut asetettuun arvoon,  jännite termostaatin ja toimilaitteen välillä katkeaa ja toimilaite sulkeutuu.

Katso termostaatin kytkentäohje

Lattia-anturi varmistaa lattian pintalämpötilan

WehoFloor-järjestelmään on saatavissa myös huonetermostaatteja, joissa on mukana lattia-anturi. Kun lattiassa halutaan ylläpitää tiettyä minimi- ja/tai maksimilämpötilaa, on perusteltua käyttää lattia-anturilla varustettua huonetermostaattia.

Anturin minimirajoitusta voidaan käyttää esimerkiksi pitämään klinkkerilattia lämpimänä takkahuoneessa myös silloin, kun huonetta ei tarvitse varsinaisesti lämmittää. Jos huonetilaan tulee lämpöä muualtakin kuin lattialämmityksestä, voi normaali termostaatti pitää veden kiertoa jatkuvasti kiinni ilman lämpötilan ollessa riittävä.